Programma

SABRI gaat voor eigen dromen met scheurende TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. SABRI gaat voor eigen dromen met scheurende TopSong

SABRI mag met de track 'Something I Know' de TopSong op haar naam schrijven. De zangeres bewijst met het nummer dat Nederland er definitief een soulster bij heeft.

Het Nederlandse soultalent SABRI is een afgestudeerde twintiger als ze haar koffers pakt en naar New York vertrekt om zich volledig op haar muzikale carrière storten. Het wordt een confronterende periode voor de zangeres. “Ik was midden twintig. Dus dan ga je door relation stuff, zeg maar. En ook net klaar met school. Dus je gaat gewoon door een heel andere fase in je leven”, vertelt ze er eerder deze maand over in One Night Stenders.

'Independent lady'

En hoewel het de zangeres zwaar valt om de dagen in New York alleen door te brengen, komt ze al snel tot de conclusie dat ze in haar eentje de hele wereld aankan. “Ik dacht: ‘ik ben een sterke independent lady. Ik stap uit een situatie en ik ga voor m’n eigen dromen. Ik geloof in m’n eigen kracht als vrouw'.” Die kracht heeft SABRI gebruikt om er een scheurende moderne soulplaat uit te knallen. Een plaat die je deze week extra vaak voorbij hoort komen als NPO Radio 2 TopSong.

Luister deze en andere TopSongs in onze speciale afspeellijst op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Suzan Alberts

Ster advertentie
Ster advertentie