Programma

The Rolling Stones en AC/DC breken samen de tent af in 2003

  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones en AC/DC breken samen de tent af in 2003

In 2003 vergezellen Angus en Malcolm Young The Stones op het podium in Leipzig, waar ze samen blues-klassieker Rock Me Baby spelen.

The Stones vertrekken in 2002 op The Licks Tour, ter ere van hun veertigste verjaardags-album Forty Licks. Op 20 juni 2003 staan de mannen op Festwiese in Leipzig. Australische rockband AC/DC doet op dat moment een clubtour in Noord-Amerika en Europa en brengt meerdere malen een bezoek aan optredens van The Stones. Zo ook in Leipzig, waar broers Angus en Malcolm Young meespelen op Rock Me Baby.

Vier gitaristen

Angus Young is dan misschien te gast bij The Stones, maar hij schrikt niet weg van het stelen van de show. Hij pakt het publiek volledig in met zijn gitaarspel en zijn fameuse 'duckwalk', beroemd gemaakt door Chuck Berry. Het samenspel tussen de Young-broers, Keith Richards en Ronnie Wood maakt ook een hoop indruk. "Alleen al luisteren naar Angus Young en Keith Richards die samen gitaar spelen op hetzelfde podium is geweldig. Richards en Young stoppen allebei zoveel emotie in het nummer. The Rolling Stones en AC/DC live is er een voor in de boeken," schrijft Classic Rock History.

​Bekijk hieronder het optreden van The Rolling Stones en AC/DC:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

The Stones staan in 2020 24 keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Paint It Black op plek 44. Benieuwd naar de grootste stijgers en dalers? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie