Programma

Eefje de Visser 80s cover

  1. Nieuwschevron right
  2. Eefje de Visser 80s cover

Ook bij Cappuccino herleven we de jaren 80!

Eefje de Visser

In Cappuccino was singer/songwriter Eefje de Visser te gast. Daar zong zij haar zelfgeschreven nummer 'Schip' Haar muzikale talent heeft ze niet van een vreemde. Haar ouders leerden elkaar kennen in een bandje en van haar oom leerde zij gitaarspelen. In 2009 won de zangeres de Grote Prijs van Nederland. Deze prijs bracht haar meer bekendheid en in 2011 speelde ze onder andere op Lowlands, Oerol en Noorderslag.

'Jaren 80 zijn weer tof'

DJ Jeroen Kijk in de Vegte vroeg de zangeres een Top 2000 plaat te coveren. De Visser koos voor 'Running Up That Hill' van Kate Bush. De songwriter beschrijft het nummer van Bush als 'een gave mix tussen dramatisch en popmuziek.' De Visser voegde daaraan toe dat muziek uit de jaren 80 'weer helemaal tof is'!

Het was de zomer van '85

'Running Up That Hill' werd in Nederland in de zomer van 1985 uitgebracht. Het nummer haalde toen de 6e plaats van de Nederlandse top 40. Heel wat jaren verder is het lied nog steeds niet weg te denken uit de Top 2000. Afgelopen jaar stond 'Running Up That Hill' op nummer 652 van de Top 2000.

Beluister hierboven de optredens van Eefje de Visser en bekijk de jaren 80 clip van Kate Bush!

Foto: Lieke Romeijn

Cappuccino
DJ: Jeroen Kijk in de Vegte
Iedere zaterdag, 09.00 - 12.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie