Programma
KRO-NCRV

Een ode aan vijf overleden drummers uit 2021 in het Gouden Trommelvlies

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een ode aan vijf overleden drummers uit 2021 in het Gouden Trommelvlies

In het Gouden Trommelvlies draait het om legendarische drummers. In deze speciale editie brengt Emmely een ode aan de drummers die ons in 2021 zijn ontvallen.


Ronnie Tutt

Op 16 oktober overleed de drummer van Elvis Presley: Ronald Ellis Tutt. Hij was beter bekend als Ronnie Tutt. Bijna tien jaar lang was hij trouw aan ‘The King’ en speelden ze avond aan avond samen. Hierdoor viel hij ook op bij andere artiesten. Zo speelde hij mee met Neil Diamond, The Carpenters, Johnny Cash, Roy Orbison en is hij te horen op bijna alle tracks in op het album Piano Man van Billy Joel.

Melvin Parker

Met zijn funky riffs en scherpe roffel zette Parker hij de sound van James Brown op de kaart. Hij stond bekend om al zijn toevoegingen tijdens het drummen en waanzinnige techniek. Het wasd dan ook niet zo gek dat Brown een fan van zijn drumstijl was. De zanger was zelfs zo weg van de drummer dat hij hem verkoos boven Clyde Stubblefield (de meest gesamplede drummer ooit). Op vrijdag 3 december 2021 kwam er helaas een einde aan het leven van Melvin Parker en overleed hij in Baltimore.

Charlie Watts

Zestig jaar lang heeft Charlie Watts met een gezonde dosis zelfkritiek muziek gemaakt met The Rolling Stones. Met zijn drumstijl voegde Watts ritmes toe aan de droge rockriffs van gitarist Keith Richards en de zanglijnen van frontman Mick Jagger. Aan stoppen dacht hij nooit; in de jaren zeventig onthulde de drummer dat hij er nog niet eens over nadacht. En dat bleef zo tot het allerlaatste moment. Helaas liet zijn gezondheid hem in de steek. Hij werd ziek en overleed in augustus 2021 op 80-jarige leeftijd.

Ron Bushy

De drummer van de 60’s rockband Iron Butterfly is op 29 augustus 2021 overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Iron Butterfly staat bekend om hun zeventien minuut lange titeltrack ‘In-A-Gadda-Da-Vida’ uit 1968. Dit nummer staat nog elk jaar steevast in de Top2000. Bushy is de enige muzikant die op alle zes studio-albums van Iron Butterfly te horen is.

Joey Jordison

Samen met Shawn Crahan en Paul Gray vormde Joey Jordison de metalband Slipknot in 1995. Hij werd al snel een van de bekendste drummers in de muziekwereld en kon hij vervolgens vaak deelnemen aan de albums van vele andere bekende artiesten. Op 26 juli is de drummer plotseling in zijn slaap overleden en werd slechts 46 jaar oud.

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie