Programma

Hoe date je in tijden van de coronacrisis?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe date je in tijden van de coronacrisis?

Voor mensen die op zoek zijn naar liefde is deze tijd een hele grote uitdaging. Burt ging 28 dagen lang in quarantaine met zijn eerste date, maar wat nou als dat uitzonderlijke idee niet in jouw straatje past?

Paul belt met Elisabeth Timmermans, communicatiewetenschapper aan de Erasmus Universiteit. Zij schreef het boek Liefde in tijden van Tinder en weet als geen ander hoe het proces van online daten in zijn werking gaat. Paul vraagt zich namelijk af of het slim is om in deze tijd te gaan Tinderen.

Binnen twee weken

Volgens Elisabeth zit er echter niet veel anders op. "Buiten datingapps, heb je op het moment weinig alternatieven om mensen te leren kennen. Fysiek daten is nou eenmaal niet mogelijk", vertelt Elisabeth. Ze legt wel uit dat wanneer je online iemand leert kennen, en je hem of haar niet binnen twee weken ontmoet, je een negatieve ervaring krijgt. "Je gaat zelf invullen hoe diegene klinkt en hoe hij eruitziet", legt Elisabeth uit.

Quarantaine-daten

Maar hoe zorg je er dan voor dat online daten leuk blijft en je geen interesse verliest? Daar heeft Elisabeth een oplossing voor: "Ga videodaten via Skype of Zoom bijvoorbeeld. Zo ontdek je hoe iemand echt is." Baal je dat je niet samen een lekker hapje kan eten in een restaurant? "Maak allebei een goed gerecht klaar of bestel iets lekkers. Zo is het net alsof je samen aan het uiteten bent", adviseert Elisabeth.

Wat moet je vooral niet doen op het gebied van daten in deze tijden? Beluister het hele interview tussen Elisabeth en Paul hieronder terug:

Hoe date je in tijden van corona?

RABBERING LAAT

Je hoort Rabbering Laat van maandag tot en met donderdag an 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie