Programma

Waarom wordt het Songfestival zo vaak geassocieerd met de gay community?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom wordt het Songfestival zo vaak geassocieerd met de gay community?

Het is een cliché van jewelste; homo's zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in het Songfestival. Ruben zoekt uit of dit echt zo is. En hoe komt dat dan? Lammert bezoekt het online Eurovision Village en loopt stage in de Delegation Bubble.

"Hou jij van het Songfestival? Maar jij bent toch niet gay?" Het is vaak de eerste vraag die Ruben Messelink krijgt zodra hij zegt dat hij het Songfestival leuk vindt. Waarom wordt het Songfestival zo vaak geassocieerd met de gay community? Ruben zoekt het uit samen met Marc Kabbedijk, eigenaar van Gaycafé Ferry en dr. Abby Waysdorf van de Universiteit Utrecht.

Eurovision Village

Van 15 tot en met 23 mei staan de deuren van de Online Eurovision Village open voor bezoekers uit de hele wereld. Dit virtuele platform is een vertaling van de fysieke Eurovision Village dat aanvankelijk gepland stond op de Binnenrotte. Lammert krijgt er alvast een rondleiding door directeur Renske Satijn.

Euphoria

In 2012 wint Loreen met Euphoria namens Zweden het 57e Eurovisiesongfestival in Bakoe. Wat maakt Euphoria nu zo'n ontzettend goed nummer? One'sy en Bart ontleden Euphoria laagje voor laagje en vertellen je hoe het nummer is ontstaan.

Delegation Bubble

Ten slotte loopt Lammert stage in de Delegation Bubble; de artiestenruimte in Ahoy. Deelnemers aan het Eurovisie Songfestival hebben dit jaar minder bewegingsvrijheid, maar in de Delegation Bubble ontbreekt het ze aan niets. Er is een stilteruimte, een loungeruimte met tafeltennistafel en... de kleedkamers.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Officiële Songfestival Podcast:

#8 - Opsporing Verzocht

Heb je een vraag over het Songfestival? Stel 'm via songfestivalpodcast@avrotros.nl of 035-6715700.

Hoe te beluisteren?

De Officiële Songfestival Podcast is elke woensdag te beluisteren op onze podcastpagina. Van 10 tot 23 mei is deze dagelijks te beluisteren.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 zal op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei worden uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur onder leiding van Paul en Cielke vanuit Ahoy Rotterdam.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie