Programma

Amy Winehouse over 'Love Is a Losing Game'

  1. Nieuwschevron right
  2. Amy Winehouse over 'Love Is a Losing Game'

Op 14 september zou Amy Winehouse 36 jaar zijn geworden. 'Love Is a Losing Game' was de laatste single die voor haar dood verscheen.

Legendarische samenwerking

De samenwerking tussen de Britse muziekproducent Mark Ronson en Amy Winehouse was een 'match made in heaven'. Mark heeft een groot aantal hits op zijn naam in samenwerking met artiesten als Bruno Mars, Lady Gaga, maar ook vooral met Amy Winehouse. Met hun versie van 'Valerie' staan ze elk jaar weer hoog in de Top 2000. Mark speelde een grote rol in de productie van Amy's tweede album Back to Black (2006). Eén van de nummers op deze plaat is 'Love Is a Losing Game'. Dit is overigens het eerste nummer waar ze samen aan hebben gewerkt. Ronson weet nog precies hoe Amy reageerde toen ze het nummer voor het eerst hoorde. "Ze zat met haar hoofd naar beneden op het mengpaneel, dus ik kon haar reactie niet goed zien. Ik raakte in paniek. Als ze het niks vindt zijn we de pineut dacht ik", vertelt Mark tegen Mojo Magazine. Zijn zenuwen bleken nergens voor nodig te zijn. Amy loopt naar hem toe en geeft een warme knuffel. "Ik vind het geweldig. Haal alleen de harp weg bij het tweede couplet. Het klinkt nu als een soort Mariah Carey onzin", zegt de zelfverzekerde Amy.

Beluister hieronder een akoestische gitaar demo van het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Ik heb 'Love Is a Losing Game' in 10 minuten geschreven

Amy Winehouse

Liefdesverdriet

"Liefde is een verloren spel". Deze tekst kan niet beter beschrijven hoe Amy zich tijdens het opnemen van '​Love Is a Losing Game' voelde. Haar toenmalige vriend Blake Fielder-Civil had haar verlaten en besloot verder te gaan met zijn vorige vlam. "Er was iemand die ik zo intens liefhad, onze liefde was te intens, we waren simpelweg teveel voor elkaar. Op een gegeven moment belandde ik op een punt waarop ik aan mezelf moest toegeven: 'we kunnen niet samen zijn, het gaat niet", vertelt Amy tegen Humo. Overigens kwam het stel wel weer samen nadat het album klaar was en trouwde ze het jaar daarop. Amy heeft het nummer in slechts 10 minuten (!) geschreven: "Dit liedje schreef zichzelf. Het is één van de zieligste nummers ooit. Daarom ben ik er zo gek op." Het was daarnaast ook één van haar favoriete nummers om live te zingen.

Bekijk hieronder een live optreden van het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Love Is a Losing Game' staat op 1073 plek in de Top 2000.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie