Programma

Alpe d'HuZes: de voorbereidingen in Knooppunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Alpe d'HuZes: de voorbereidingen in Knooppunt

Vandaag presenteert Jurgen van den Berg samen met Caroline Tensen het Alpe d'HuZes-team dat Knooppunt volgt de komende tijd! Dat doen ze in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Rode Kruis

Knooppunt Kranenbarg volgt vanaf januari een team dat onder leiding van twee longartsen traint voor Alpe d’HuZes 2013 en tegelijkertijd stopt met roken. Het team is samengesteld door het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. De kick-off van deze loodzware uitdaging vindt plaats tijdens een locatie-uitzending van Knooppunt Kranenbarg in dit Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Locatie uitzending

De fietsers worden gevraagd naar hun motivatie, verwachtingen en trainingen. Johan de Waal, Alpe d’HuZes-voorzitter, zal aanwezig zijn om hen een hart onder de riem te steken. Ook zal presentatrice Caroline Tensen erbij zijn om haar ervaringen met de fietsers te delen. Zij beklom in 2010 de Alpe d'Huez.

Stoppen met roken

Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker: "Ervaring leert ons dat stoppen met roken al heel snel extra conditie en lucht oplevert. Dat gaan wij bewijzen door met acht recente rookstoppers mee te doen aan Alpe d'HuZes. Het is de bedoeling om uiteindelijk minimaal eenmaal de Alpe te beklimmen.”

Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers op één dag de Alpe d'Huez tot zes keer beklimmen. De deelnemers laten dit sponsoren en brengen zo geld bijeen om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. NCRV is supporter van deze actie en staat in haar programmering op radio en televisie uitgebreid stil bij dit evenement.


Knooppunt Kranenbarg

Presentatie: Jurgen van den Berg
Op locatie op woensdag 16 januari

16:00 - 19:00
>> kk.ncrv.nl

Ster advertentie
Ster advertentie