Programma
BNNVARA

Judy Blank mocht in het voorprogramma van haar heldin Kate Nash optreden

foto: V2 Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Judy Blank mocht in het voorprogramma van haar heldin Kate Nash optreden

Hoog bezoek in de DM's van Judy Blank op Instagram: niemand minder dan Kate Nash stuurde haar een bericht. De Britse zangeres vroeg of Blank in haar voorprogramma wilde spelen bij haar optreden in Paradiso Noord.

"Ik dacht: dit is nep. Dit is een hoax, een bot die me een berichtje stuurt", vertelt Blank bij Giel over het moment dat Kate Nash haar een privébericht stuurde op Instagram. Maar dat bericht, waarin de Britse zangeres zei fan te zijn van de EP van Blank en vroeg of ze in Amsterdam woonde, bleek echt. Sterker nog: Nash was zo onder de indruk, dat ze vroeg of Blank op donderdagavond het voorprogramma van haar optreden in Paradiso Noord wilde verzorgen.

Met stomheid geslagen

Het duurt even voordat Blank doorheeft dat ze praat met de echte Kate Nash, de songwriter die in 2007 een grote hit scoorde met Foundations. "Ik zei alleen maar: 'Ben jij DE Kate Nash?' Dat was mijn antwoord", vertelt Blank aan Giel.

Nash blijkt via een gemeenschappelijke vriend, een bandlid van The Wandering Hearts, in aanraking te zijn gekomen met Saddies, de EP die Blank onlangs uitbracht. "Zij heeft het gecheckt en vond het hartstikke vet", vervolgt ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel belde donderdagavond met Blank, na haar optreden in het voorprogramma van Nash. Ze was enthousiast: "Voorprogramma's zijn meestal niet echt mijn favoriete ding om te doen, omdat mensen toch niet echt voor jou komen, en meestal mist er dan een bepaalde soort respect. Nu was dat gewoon compleet niet het geval."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie