Programma
BNNVARA

Queen-kenner Edger Hamer bezoekt veiling Freddie Mercury: 'Ongelofelijk'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Queen-kenner Edger Hamer bezoekt veiling Freddie Mercury: 'Ongelofelijk'

Het Britse veilinghuis Sotheby's gaat de komende weken duizenden spullen veilen uit de privécollectie van Freddie Mercury. In Londen staan de bezittingen van de overleden Queen-frontman een maand lang tentoongesteld. Queen-kenner en megafan Edger Hamer vertelt over de bijzondere collectie.

Gisteravond heeft Hamer naar eigen zeggen de catalogus van de Freddie Mercury: A World of His Own-veiling al flink doorgebladerd. "Het gaat om 2.350 veilinglots en waarschijnlijk wel iets van 11.000 items." Daar zitten bijzondere spullen tussen, zoals Mercury’s vleugel en de tekst van Bohemian Rapsody die Freddie Mercury ooit geschreven heeft. En daar hangt natuurlijk een even bijzonder prijskaartje aan. Voor de songtekst betaal je tussen de 1 en 1,2 miljoen euro.

Queen en kunst

"Het gaat echt je voorstellingsvermogen te boven wat er allemaal geveild wordt", vertelt Hamer. Naast Queen gerelateerde spullen en zijn persoonlijke bezittingen zoals meubels, bestaat een groot deel van de collectie uit kunst. "Freddie was een enorme kunstliefhebber. Denk aan schilderijen van Chagall, Picasso, Matisse, maar ook aan Japanse kunst, edelstenen van Fabergé. Het is echt ongelofelijk."

Meer over de opbrengst van de veiling, waar de spullen vandaan komen en wat je moet neertikken om mee te bieden, hoor je hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie