Programma

Eddie Vedder doet duetten

  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedder doet duetten

Pearl Jam-zanger is niet alleen geliefd onder zijn fans, maar ook bij andere muzikanten. Hij zingt dan ook geregeld een liedje mee met anderen.

Met de Stones

Het is niet te ontkennen dat Pearl Jam een van de populairste rockbands van de afgelopen 25 jaar is. Dat blijkt alleen al uit het feit dat Eddie Vedder in september 2005 in duet ging met Mick Jagger op 'Wild Horses'. Dit tijdens een optreden in Pittsburgh, gedurende de Bigger Bang-tournee van The Rolling Stones.

Met Roger Waters

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Roger Waters ooit nog herenigd wordt met de resterende leden van Pink Floyd, maar bijna even bijzonder was dit duet van Waters met de Pearl Jam-frontman. Tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van de orkaan Sandy sloegen de twee zangers de handen ineen op 'Comfortably Numb'.

Met Tom Petty

In de week dat Pearl Jam in 2012 voor het eerst in de Ziggo Dome optrad, trad ook Tom Petty met zijn Heartbreakers op in Amsterdam. Vedder kwam tot tweemaal toe het podium op om mee te zingen met Petty, op 'The Waiting' en 'American Girl'. Overigens stond ook voormalig White Stripes-frontman Jack White in de zaal.

Met Bruce Springsteen

Pearl Jam mag dan wel Seattle als uitvalsbasis hebben, maar hij werd geboren in Evanston, Illinois, nabij Chicago. Bruce Springsteen wist dat en nodigde Vedder in 2012 uit om mee te zingen op 'My Hometown', tijdens het concert in Wrigley Field in Chicago. Overigens hebben Vedder en Springsteen vaak samen opgetreden.

Met The Sonics

Na een kwart eeuw is Eddie Vedder gewend geraakt aan optredens in stadions, arena's en op grote festivalweides. Toch heeft hij er ook in 2015 geen moeite mee om op te treden voor een handvol bezoekers. Hij deed dat dit voorjaar tijdens Record Store day in Seattle, waarbij hij The Sonics begeleidde op het nummer 'Leaving Here'.

Met R.E.M.

In 2007 werd R.E.M. opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Hierbij werd de band rondom Michael Stipe ingewijd door Eddie Vedder. Tijdens het optreden dat volgde, werd Vedder opnieuw het podium opgehaald, ditmaal om mee te zingen met de R.E.M.-hit 'Man On The Moon'. Dat blijkt een uitstekende combi!

Met Jimmy Fallon

In het voorjaar van 2015 stopte David Letterman na bijna 33 jaar als talkshowpresentator. Eddie Vedder was een graag geziene gast in Lettermans Late Show, maar hij duikt ook wel eens op in de talkshow van Jimmy Fallon. Hier zingt Vedder samen met Fallon het lollige deuntje 'Balls In Your Mouth'.

Met Elvis Costello

Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar ook Elvis Costello heeft ooit samen gezongen met de zanger van Pearl Jam. In 2011 werd Vedder uitgenodigd om mee te zingen op 'Substitute' van The Who. Halverwege het liedje zien we Vedder ook nog heel even dansen. Soort van, dan...

Met Johnny Depp

Hoewel we hem niet dagelijks op de radio horen, ambieert acteur Johnny Depp ook een carrière in de muziek. Zo nu en dan pingelt Depp op zijn gitaar wat mee met gevestigde rocksterren. Dus ook met Eddie Vedder. Hier spelen de twee samen met nummer 'Society', gefilmd tijdens een benefietconcert in Arkansas in 2010.

Met The Doors

Als Eddie Vedder iets met Jim Morrison van The Doors gemeen heeft, dan is het wel zijn rauwe en emotioneel intense stemgeluid. Dat wordt mooi geïllustreerd tijdens dit optreden van een nog jonge Eddie met The Doors uit 1993. Tijdens een optreden in de Rock And Roll Hall Of Fame wordt Roadhouse Blues gespeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie