Programma
AVROTROS

Mia & Dion blikken terug op Songfestival: 'We hebben genoten'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Mia & Dion blikken terug op Songfestival: 'We hebben genoten'

Voor Mia Nicolai & Dion Cooper eindigde de Songfestivaldeelname met Burning Daylight op dinsdagavond in de halve finale. De ochtend erna blikken ze, geflankeerd door Duncan Laurence, terug op het avontuur.

Tijdens the morning after zijn Mia Nicolai & Dion Cooper nog steeds aan het bijkomen van de achtbaanrit waar ze de afgelopen maanden in terecht waren gekomen. Die kwam ten einde in de halve finale van het Songfestival, waar het duo zich niet wist te kwalificeren voor de eindstrijd op zaterdagavond. Bij Bart Arens, die deze week Aan De Slag! vanuit Liverpool presenteert, blikken ze terug.

"Toen ik in bed lag en m'n ogen dichtdeed, zag ik al die songs van andere landen voor me", vertelt Dion over de adrenaline die gisteravond nog door zijn lijf gierde. "Sinds we tien dagen geleden in Liverpool aankwamen is het zo gegaan, dat je helemaal buzzing in bed lag. Dat was gisteravond niet anders, los van het feit dat het nu klaar is."

Met opgeheven hoofd

Na een onstuimige voorbereiding, waarbij Mia & Dion door optredens in Madrid en Amsterdam ongelooflijk veel kritiek moesten incasseren, revancheerde het duo zich met een zuiver optreden op het Engelse podium, dat helaas niet genoeg bleek om een plek in de finale te bemachtigen.

"Ik kon er echt van genieten", zegt Dion over het optreden in de eerste halve finale. "Ik was er echt elke seconde bij." Mia sluit zich daarbij aan: "Ik heb genoten. We hebben een hele mooie routine gemaakt van tevoren. Hart open, alles geven, doen waarvoor we kamen: ons verhaal vertellen met elkaar."

Duncan Laurence, die het duo begeleidde en meeschreef aan Burning Daylight, kan zich daarin vinden. "Het allerbelangrijkste wat je daar staat te doen, is je eigen verhaal vertellen", zegt de Arcade-zanger. "Je kan alleen maar mensen je eigen wereld inhalen en zeggen: 'Hier sta ik. Dit is wat ik ben.'"

Optreden in de finale

Laurence staat, als oud-winnaar van het Songfestival, zaterdag wel op het podium. Een bitterzoete sensatie, legt hij uit: "Ik voel me erg dubbel. Ik had het liefst gehad dat we er allebei hadden gestaan." Wat hij gaat zingen, blijft nog even in het midden. "Ik mag er niks over zeggen", vervolgt Laurence. "Het wordt een mooi optreden, waarin de relatie tussen Europa en Oekraïne centraal staat."

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie