Programma

Jeangu Macrooy: 'Surinamers zijn door mijn deelname veel meer bezig met het Eurovisie Songfestival'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy: 'Surinamers zijn door mijn deelname veel meer bezig met het Eurovisie Songfestival'

Tijdens het Eurovisie Songfestival belt Bart iedere dag met Jeangu Macrooy. Deze keer beantwoordt hij prangende vragen van luisteraars.

Gisteren heeft Macrooy tijdens de eerste halve finale opgetreden. "Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk", vertelt hij. "Dat is het mooie dat het hier is. De zaal is gevuld met Nederlanders en het voelt gewoon heel fijn om al die support te voelen."

Muzikale invloed

Zonder welke artiest had hij heel anders geklonken? "Ik denk dat alles wat ik mooi vind is verwerkt in wat ik doe. Ik heb veel naar John Legend hebt geluisterd. Vooral de soulachtige stemmen. Die manier van zingen heeft mij altijd heel erg geboeid." Luisteraar Karin vraagt zich ook af hoe het nummer is ontvangen in Suriname. Macrooy legt uit: "Ik heb af en toe hele leuke filmpjes op social media gezien. Volgens mij zijn de mensen in Suriname veel meer bezig met het Eurovisie Songfestival door mijn deelname. Ik hoop dat het dit jaar wel wordt uitgezonden."

Heeft het team een ritueel voordat ze opgaan? En wat is het eerste wat hij gaat doen als het Eurovisie Songfestival voorbij is? Je hoort het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie