Programma

Head of Security Richard van Vught over uitdagingen tijdens Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Head of Security Richard van Vught over uitdagingen tijdens Eurovisie Songfestival

Genoeg te doen voor Richard van Vlugt tijdens het Eurovisie Songfestival! Jeroen praat voor Ahoy met de Head of Security over wat hij precies doet en de vele uitdagingen waarmee hij te maken heeft.

"Head of security is binnen het Eurovisie Songfestival niet alleen verantwoordelijk voor de hele beveiliging en alle beveiligingsmaatregelen, maar ook health en safety, accreditatie, sybersecurity en we hebben nog een teststraat. Ligt ook nog op mijn bordje", vertelt hij. Jeroen vraagt zich gelijk af of hij nog wel slaapt. "We hebben alles goed geregeld en doordat het een jaartje is uitgesteld een hele lange voorbereiding gehad. Alles komt nu samen, maar we hoeven nu niks meer te verzinnen. We hebben rust."

Blaastest

Tijdens het Eurovisie Songfestival maken ze bij de teststraat gebruik van de blaastest. "We zijn de enige plek waar het nu zo grootschalig gebeurd. De ene ochtend gaat het heel goed en de andere ochtend wat minder", vertelt hij. "Het is daar langslopen, blazen en weer door naar binnen. Scheelt iedereen een hoop tijd."

Wat is zijn grootste uitdaging geweest? Je hoort het hieronder:

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie