Programma

Omgaan met verlies

  1. Nieuwschevron right
  2. Omgaan met verlies

Dat was het dan voor Oranje wat het WK 2014 betreft, we hebben de finale niet gehaald. Tja, daar kun je op verschillende manieren mee omgaan.

Woede

Robben is op z'n best, ze zijn de fitste, we hebben Louis van Gaal; hoe kon Oranje dit toch weer verliezen? Idioten! En waarom moest Strootman juist dit jaar geblesseerd zijn? Je smijt de afstandsbediening de stoel in & trekt zo snel mogelijk je voetbal-versieringen van de lampekap, onder begeleiding van een potje zware gitaren van Rage Against The Machine.

Verdriet

Iedereen was zo happy, die kleine hamstertjes hangen zo leuk aan de autospiegel... even waren we allemaal samen! Nu zal de party-tent afgebroken worden en moet je op het werk weer over 'het werk' praten. Dit doet gewoon pijn. Je kijkt nog even met je kater naar de compilatie van Nederland-Spanje, met 'Everybody Hurts' over de boxen.

Gezond verstand

Je hebt het gelezen in de krant, gehoord op TV: we hebben gewoon niet genoeg in huis gehad en mogen trots op onszelf zijn dat we zo ver zijn gekomen! De bal is rond, nietwaar? Blijf lachen en pak nog een drankje want je weet: met nog een aantal jaren ervaring is Depay straks NIET TE STOPPEN. Simpel. Op naar het EK, met als soundtrack 'You Get What You Give' van The New Radicals.

Euforie

Misschien niet verstandig om dit op straat te demonstreren, maar o wat benJIJ blij dat het eindeloze gewauwel over voetbal voorbij is. Zelfs gewone programma's en leuke speelfilms worden onderbroken door Oranje, Oranje en nog meer Oranje: nog even volhouden tijdens die nabeschouwingen, dan beginnen we aan de vakantie! Laten we het dan ook gewoon uitbundig vieren met het ultieme eindlied 'A Brand New Day'.

Overlopen!

Of, we blijven sportief en lopen over naar die andere ploeg ... Onze tegenstander Argentinië krijgt niets! Dus "wir sind ja alle Deutsche"... voor deze ene keer dan.

Welk van deze WK types ben jij? Laat je soundtrack hiernaast achter

foto: wikimedia commons - John Storr

Ster advertentie
Ster advertentie