Programma

Hooverphonic over tekst Johnny Cash in songfestivalnummer: ‘Het was stom toeval’

  1. Nieuwschevron right
  2. Hooverphonic over tekst Johnny Cash in songfestivalnummer: ‘Het was stom toeval’

Carolien heeft in Ahoy vijf razendsnelle vragen voor de Belgische band Hooverphonic.

Tot het laatste moment repeteren of ontspannen en ergens anders aan denken? Liever een concert in Nederland of het Songfestival in Nederland en nog veel meer vragen.

Over The Wrong Place

Tijdens het interview vertellen ze meer over het songfestivalnummer The Wrong Place. “Het lied is best filmisch. In het lied zitten veel filmreferenties”, vertelt Alex Callier. Ook was Johnny Cash een grote inspiratiebron voor het nummer. “Het was stom toeval", legt Callier uit. Samen met co-writer Charlotte Foret was hij aan het luisteren naar de radio toen een nummer van Johnny Cash te horen was. Hij hield van Cash en zij ook. "Toen dachten we: ‘laten we proberen om de naam Johnny Cash te integreren in de tekst'." Een paar uur later waren ze bezig met de tekst. “Op magische wijze kregen we een ingeving. Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt” en de rest was history”, aldus Alex Callier.

Luister hieronder het gesprek terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie