Programma

Alanis Morissette komt na acht jaar met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Alanis Morissette komt na acht jaar met nieuw album

De Canadese rockzangeres komt na een lange radiostilte met een nieuw album. De eerste single 'Reasons I Drink' van de aankomende plaat is al te beluisteren.

Pauze van muziek

Op 1 mei 2020 brengt de 'Ironic'-zangeres na een lange pauze haar nieuwe album Such Pretty Forks in the Road uit. Haar laatste plaat Havoc and Bright Lights komt uit 2012. In de tussentijd heeft de zangeres zich gericht op haar gezin en is ze moeder geworden van haar tweede en derde kind. Na de bevalling van haar tweede kindje kwam Morissette in een postnatale depressie terecht. "Er zijn dagen dat ik zo zwak ben dat ik amper kan bewegen", vertelt de Canadese zangeres tegen People Magazine in 2017.

Inmiddels is Morissette klaar om nieuwe muziek uit te brengen. De eerste single van het album is 'Reasons I Drink'. In het nummer zingt ze over haar worsteling met roem. De zangeres is al van jongs af aan actief in de muziekindustrie.

25-jarig bestaan Jagged Little Pill

Het iconische album Jagged Little Pill viert volgend jaar zijn 25-jarig bestaan. De alternatieve rock plaat is één van de bestverkochte albums aller tijden en bevat de hit-singles 'You Oughta Know' en 'Ironic'. Speciaal voor het jubileum gaat Morissette op tour om Jagged Little Pill te eren. Voor nu blijft de tour alleen in Noord-Amerika.

Wil je Alanis Morissette in de Top 2000 terugzien? Stem dan nu hier op jouw favoriete nummers! In 2018 stond Alanis vier keer in de Top 2000. 'Ironic' kreeg de hoogste notering met plaats 543.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie