Programma

Lector Martijn Stuiver over de positieve effecten van beweging bij kanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Lector Martijn Stuiver over de positieve effecten van beweging bij kanker

In een nieuwe aflevering van Oorlog in je Lichaam praat oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen onder meer met klinisch epidemioloog Martijn Stuiver over sport en kanker.

Martijn Stuiver, klinisch epidemioloog bij het AvL en bijzonder lector aan de HvA, legt uit: "Op basis van wat we nu aan onderzoek hebben zijn er sterke aanwijzingen dat beweging preventief werkt voor bepaalde soorten kanker." Ook zijn er een aantal studies gedaan over het effect van bewegen. "Deze studies laten zien dat een acute dosis trainingen ertoe lijdt dat de omgeving waarin de tumorcellen moeten groeien als het ware minder gunstig wordt voor die tumorcellen en dat er een betere aanval is van het immuunsysteem."

In de aflevering horen we ook hoe Sigrid, de vrouw van Hans, revalideert van haar operatie en of de behandeling tegen haar uitgezaaide borstkanker aanslaat.

Luister hieronder naar de derde aflevering:

Oorlog in je Lichaam

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken. Te beluisteren via Apple Podcast/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie