Programma

Documentairemaker Nada van Nie: 'Marc zei nooit 'waarom ik?''

  1. Nieuwschevron right
  2. Documentairemaker Nada van Nie: 'Marc zei nooit 'waarom ik?''

Op 3 juni overleed theatermaker Marc de Hond. Documentairemaker Nada van Nie legde de laatste fase van zijn leven vast in de docu 'Tot De Dood Ons Scheidt'.

Ongeveer anderhalf jaar terug plaatste Marc een bericht op Facebook. Hij kondigde aan dat hij wederom een tumor had en dit keer daarbij ook blaaskanker. "Het bericht raakte me heel erg", vertelt Nada. "Ik wilde weten hoe hij in het leven staat en toen heb ik hem een berichtje gestuurd." Marc ging akkoord met als voornaamste reden dat hij een mooi document voor zijn kinderen zou achterlaten als hij het niet zou redden.

Door met opnames na overlijden

Nada was aanwezig bij ziekenhuisafspraken en sessies chemotherapie, maar bracht ook veel tijd thuis door met het gezin van Marc. Toch had ze dit einde niet zien aankomen, omdat Marc altijd positief bleef. "Hij heeft de film gezien voor hij overleed en ik maakte hem ook voor hen. Ik heb gevraagd of we door zouden gaan na het vreselijke nieuws en toen zijn we doorgegaan. Dat was geen makkelijke tijd." De documentaire 'Tot De Dood Ons Scheidt' is vanavond om 20:30 uur te zien op Net 5 en Kijk.nl

Welke boodschap wil Nada delen met deze documentaire? Ze vertelt erover in Gijs 2.0.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2 met Gijs 2.0.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie