Programma

McCartney in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. McCartney in Ziggo Dome

Bezoekers van de Ziggo Dome hebben het gisteren geweten: Paul is alive! Bijna drie uur lang speelde Paul McCartney hit na hit, vooral van The Beatles.

Hoofdstad

Maar liefst 25 liedjes van de legendarische popgroep uit de jaren 60 komen voorbij in de eerste show van Sir Paul in Amsterdam sinds 1972. De laatste keer dat de ex-Beatle optrad in de hoofdstad vermeed hij het Beatles-repertoire.

Wings

Fans van zijn jaren 70-werk met Wings worden maar met een goede handvol hits verblijd, maar dat zijn niet de minsten: 'Live And Let Die', 'Hi, Hi, Hi', 'Let Me Roll It' en 'Listen To What The Man Said'. En nee, geen 'Mull Of Kintyre'.

Dierbaren

McCartney eert enkele overleden dierbaren in de show. Hij draagt 'Maybe I'm Amazed' op aan zijn eerste vrouw Linda, een ukeleleversie van 'Something' voor George Harrison en 'Here Today' voor John Lennon, voorafgegaan door 'Give Peace A Chance'.

Finale

Na 32 liedjes, met 'Live And Let Die' (met vuurwerk) en 'Hey Jude' als knallende finale, volgen nog twee uitgebreide toegiften, met bijna uitsluitend Beatles-liedjes. Vooral op het einde rockt hij stevig, met 'Helter Skelter' en 'The End'.

Foto's: Bullet-Ray van Olphen

Ster advertentie
Ster advertentie