Programma

Summer in je bol met sensationele live-opname I Feel Love

  1. Nieuwschevron right
  2. Summer in je bol met sensationele live-opname I Feel Love

Wanneer Donna Summer in 1977 de discoknijter I Feel Love uitbrengt, is dat het begin van een muzikale revolutie. In deze tv-opname uit 1977 hoor je hoe goed Donna Summer live was.

Het discotijdperk is in 1977 op zijn hoogtepunt, mede dankzij de film Saturday Night Fever. Producer Giorgio Moroder heeft een revolutionair idee: hij wil een disconummer maken met de dan relatief nieuwe synthesizer als het enige instrument: I Feel Love. De eerste volledig elektronische productie is een instant klassieker. Wanneer Donna Summer dat jaar gevraagd wordt het op de Italiaanse televisie te zingen, wordt toch maar besloten een orkest in te huren. Niet dat iemand daar echt op gelet zal hebben, want Donna Summer zingt de sterren van de hemel, gehuld in een fraaie witte glitterjurk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Soul Night

Wil je meer soul- en discomuziek horen? Luister dan elke zaterdagavond vanaf 18.00 uur naar de NPO Radio 2 Soul Night, met achtereenvolgens Corné Klijn, One'sy Muller, Frank van 't Hof, Wouter van der Goes en Jeroen Kijk in de Vegte. Daarnaast kun je 24 uur per dag luisteren naar het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Donna Summer in de NPO Radio 2 Top 2000

Donna Summer staat met drie noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe de nummers zijn gestegen en gedaald in de lijst door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie