Programma

Arjan wint droombaan als fulltime LEGO-bouwer

  1. Nieuwschevron right
  2. Arjan wint droombaan als fulltime LEGO-bouwer

Menig kind heeft er waarschijnlijk wel eens van gedroomd: Lego bouwen en daar geld mee verdienen. De Rotterdamse Arjan laat deze droom in vervulling gaan. Hij heeft namelijk een functie als master model builder gewonnen bij LEGO.

Bij Jan-Willem Start Op! bellen Jeroen en Jan-Willem met Arjan, die de eerste plek in wacht sleepte bij een LEGO bouwwedstrijd. Hij gaat vanaf volgend jaar fulltime aan de slag als bouwer bij het Legoland Discovery Center in Scheveningen, een binnenattractie met bouwwerken van het speelgoedmerk. Hij is de 27e persoon ter wereld die deze titel krijgt.

Bouwen maar!

Arjan sleepte de winst niet zomaar binnen: "Gister begon de competitie met twintig man en vrouw aan de start. Er bleef één winnaar over, dat was ik. Ik heb een boot en een ooijevaar gemaakt in de eerste ronde en in de vrije ronde heb ik een boom gemaakt. Je krijgt een bak lego voor je en je moet gewoon beginnen."

'Mijn baas weet het nog niet'

Arjan zal hiervoor zijn huidige baan als docent aan de circusopleiding opgeven. Alleen zijn baas weet dit nog helemaal niet! "Ik ga vandaag proberen eventjes met hem om tafel te gaan zitten, maar dat komt helemaal goed."

Luister hieronder het hele gesprek met Arjan terug.

Arjans baas weet nog niet dat hij een droombaan als Lego-bouwer heeft gewonnen

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie