Naar homepage
Programma

Bellen met Judas

  1. Nieuwschevron right
  2. Bellen met Judas

Henk van Steeg sprak met Jeroen van Koningsbrugge die de rol van Judas speelt in muziekspektakel The Passion.

Oud nieuws

Jeroen van Koningsbrugge: ‘Of ik iets spannends kan vertellen? Nou ik ga Jezus verraden, maar dat is oud nieuws natuurlijk. We hebben wel veel dingen anders gedaan dan de vorige keren.' Naamgenoot Jeroen van der Boom, die de rol van Petrus op zich neemt, vertelde eerder al aan Henk over de lange draaidagen.

'Macho'

De rol van Judas spelen betekent hard werken en daarom trakteert Henk op een 80’s plaatje. Jeroen van Koningsbrugge, die zelf zanger is bij Jurk!, vertelt dat hij een groot fan is van Doe Maar. De muziek van de nederpopband wordt zelfs zo vaak gedraaid dat zijn zoontje en dochtertje het liedje ‘Macho’ uit hun hoofd kennen. De eerste zin, ‘Omdat ik nooit een broertje had’, wordt altijd hard meegezongen.

Praktisch

‘Komt er dan nog een broertje?’ vraagt Henk aan de acteur. Jeroen van Koningsbrugge grapt dat een derde kindje niet handig is. ‘Als je huis in de fik staat kun je maar twee mensen meenemen en dat zijn dan mijn kinderen. Een derde kind tussen mijn benen en dan nog de trap aflopen vind ik een beetje lastig.’

Verder vertelt de zanger en acteur dat hij de rol van Judas anders dan anders gaat neerzetten.

Hoe dan? Dat kun je hier terugluisteren.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie