Programma

John Mayer covert J. J. Cale op nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. John Mayer covert J. J. Cale op nieuw album

De Amerikaanse singer-songwriter zal op zijn nieuwe album Paradise Valley een nummer van de onlangs overleden J. J. Cale coveren.

Call Me The Breeze

Dat maakte Mayer bekend tijdens een show in Irivine, Californië waar hij live een cover van het J. J. Cale-nummer ‘Call Me The Breeze’ liet horen. Tevens noemde Mayer de recentelijk overleden blues- en countrymuzikant een ongelooflijk goede muzikant, gitarist en zanger. “Ik heb met plezier met hem mogen samenwerken”, aldus Mayer.

Eerbetoon

Het is dan ook geen toeval dat hij een nummer van J. J. Cale heeft uitgekozen om op zijn nieuwe album te coveren: “Het is een mooi eerbetoon aan een fantastische gitarist en een man die in de schijnwerpers heeft geleefd.” Cale overleed vrijdag 26 juli op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Billy Preston

Mayer werkte samen met J. J. Cale en Eric Clapton aan het album The Road to Escondido; een eerbetoon aan de Amerikaanse rock- en soulmuzikant Billy Preston. Het nieuwe album Paradise Valley ligt 16 augustus in de winkel en is de opvolger van Born and Raised uit 2012. Tevens zal Mayer drie uitverkochte shows geven in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie