Programma

Marianne Zwagerman: 'Rutte heeft empathie van Tefal-pan'

  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman: 'Rutte heeft empathie van Tefal-pan'

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen presenteren de gloednieuwe PowNed-podcast Op z’n Kop!. In de tweede aflevering hebben ze weinig lof voor demissionair-premier Mark Rutte

Dinsdag debatteerde de Tweede Kamer in alle hevigheid over de toeslagenaffaire, dat kabinet Rutte III vorige week de nekslag gaf. Maar naast verbazing over het financieel leed dat veel gezinnen is aangedaan bleef ook de houding van de verschillende politici tijdens het debat niet onopgemerkt bij het podcastduo. “Ik hoorde dat vlammende betoog van Pieter Omtzigt en ik zat echt tegen mijn tranen te vechten. Het was zo vanuit zijn tenen na vier jaar knokken”, aldus Zwagerman.

Robot

De houding van de demissionair-premier op datzelfde moment schoot Zwagerman echter in het verkeerde keelgat. “Hoe Rutte daar weer stond in dat debat, met z’n handen in z’n zakken en geleund op dat spreekgestoelte, zelfs aftreden maakt bij die man geen indruk. Soms denk ik echt dat we naar een robot zitten te kijken. Het is een soort Tefal-empathie. Het is een autist die uit een boekje geleerd heeft hoe je empathisch moet doen, maar echt voelen kan hij volgens mij niet.”

Beluister hieronder de volledige aflevering van Op z'n Kop:

#2 - OP Z'N KOP! - Op z’n Kop!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: Wessel de Groot

Ster advertentie
Ster advertentie