Programma

Ed Sheeran en Elton John zingen Tony Danza voor Phoebe uit Friends

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran en Elton John zingen Tony Danza voor Phoebe uit Friends

Wanneer het karakter Phoebe Buffay in de comedyserie Friends de vraag krijgt wat het meest romantische liedje ooit is, antwoordt ze Tony Danza van Elton John. Samen met Ed Sheeran zingt Sir Elton het als eerbetoon aan Phoebe.

Iedereen die Friends op tv of Netflix heeft gekeken of de dvd-boxen bingewatchte, kent ongetwijfeld de scène waarin Rachel Greene (gespeeld door Jennifer Aniston) vertelt dat ze Barbra Streisands The Way We Were het meest romantische nummer ooit vindt. Lisa Kudrows karakter Phoebe is het er niet mee eens. “Voor mij is het dat liedje dat Elton John schreef voor die kerel uit Who’s The Boss?”, antwoordt ze. Wanneer Rachel vraagt welke nummer dat is, zingt Phoebe Tiny Dancer, waarbij ze de titel verhaspelt tot Tony Danza. Een Mama Appelsap avant la lettre.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elton John & Friends

Nu, 25 jaar nadat de scène uit de aflevering The One With The Princess Leia Fantasy voor het eerst op de buis was te zien, zingt Elton John zijn klassieker eindelijk met de tekst zoals Phoebe ‘m altijd al hoorde: “Hold me closer, Tony Danza.” Elton John wordt in zijn uitvoering bijgestaan door Ed Sheeran en Brandi Carlile op gitaar en actrice Courteney Cox (Monica uit Friends) op piano.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Who's The Boss?

Tony Danza is vooral bekend van zijn rol als Tony Micelli uit de comedyserie Who’s The Boss?, die tussen 1984 en 1992 gemaakt werd en daarna nog jarenlang werd herhaald. De serie betekent de doorbraak voor Alyssa Milano, die daarna nog te zien is in tv-series als Melrose Place, My Name Is Earl, Spin City en Charmed. Drie van die series zijn tegelijkertijd met Friends op tv, mits we herhalingen niet meetellen. Onlangs werd de reünie-uitzending van Friends uitgezonden met de volledige cast.

Elton John in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Elton John dertien keer in de NPO Radio 2 Top 2000, waaronder Tiny Dancer. Benieuwd naar het stijgen en dalen van haar nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: Courteney Cox / Instagram

Ster advertentie
Ster advertentie