Programma

Nederland helpt Sint Maarten

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland helpt Sint Maarten

Nationale Actiedag ‘Nederland helpt Sint Maarten’ op NPO Radio 2. Doneer nu voor de slachtoffers van orkaan Irma.

Doneer nu

Live vanuit Beeld & Geluid

Vrijdag 15 september hebben we op NPO Radio 2 de hele dag een uitzending gemaakt in het teken van Giro 5125 vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.

Uiteindelijk hebben we een voorlopig eindbedrag van 13.348.158 euro opgehaald! Met meer dan 13 miljoen euro kunnen veel mensen op Sint-Maarten geholpen worden. Heb je nog niet gedoneerd?

Geef nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkaan

Op 6 september werd Sint Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70% van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.

Giro 5125

Doneer nu

Met Giro 5125 geld is afgelopen weekend het eerste KLM-toestel vanuit Nederland vertrokken met aan board 8500 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, 4 generatoren en 8 zonnepanelen. Het Rode Kruis en de KLM verwachten komende dagen nog meer hulpgoederen naar het getroffen gebied te sturen.

Teams van het Nederlandse Rode Kruis en hulpverleners van het Rode Kruis van Curaçao en Aruba zijn gearriveerd in Sint Maarten en zijn druk bezig met de organisatie van de hulpverlening en het verder in kaart brengen van de schade. Zij doen dit onder andere door beelden met drones te maken, zodat het Rode kruis kan inventariseren welke hulp nodig is.

Rode Kruis

Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn op Sint Maarten, hebben zij gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis het voortouw neemt in de inzamelingsactie.

Doneer nu

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie