Programma

Schrijver van 'In the Ghetto' en 'A Little Less Conversation' overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Schrijver van 'In the Ghetto' en 'A Little Less Conversation' overleden

Singer-songwriter Mac Davis is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend als schrijver van hits voor Dolly Parton, Elvis Presley, Avicii en Bruno Mars.

Davis schreef gedurende zijn carrière nummers voor veel beroemde artiesten. Zo kwamen de beroemde Elvis-nummers 'In The Ghetto', 'Don't Cry Daddy' en 'A Little Less Conversation' uit zijn pen. De schrijver wist ook zelf hits te scoren met 'Baby Don't Get Hooked On Me' en 'It's Hard To Be Humble'. Het laatste nummer werd in Nederland vooral een succes dankzij de vertaling 't Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven' van Peter Blanker.

Van Elvis naar Avicii

Naast zijn schrijftalent ambieerde Davis ook een carrière als acteur. In 1979 maakte hij zijn debuut tegenover Nick Nolte in de film Noth Dallas Forty. Later was zijn stem te horen in de animatieseries Johnny Bravo en King of the Hill. Toch bleef muziek een grote passie voor Davis. Hij werkte in recentere jaren samen met Avicii en Bruno Mars en schreef mee aan 'Young Girls' en 'Addicted To You'. Davis overleed op 78-jarige leeftijd in Nashville na een hartoperatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie