Programma

Zo mogen zangkoren ook weer samenkomen

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo mogen zangkoren ook weer samenkomen

Sinds 1 juli mogen koren weer repeteren en dat betekent ook dat het ZO! Gospel Choir ontwaakt uit haar coronaslaap. Henk wordt bijgepraat door sectieleider Ghislain Levant.

"Het is anderhalve meter nu. Gaat al iets beter. We mogen absoluut niet richting elkaar zingen, maar het is al een stuk beter dan de drie meter die eerst verplicht was", vertelt Ghislain. Daarnaast moet iedereen zigzag van elkaar staan.

Zigzag staan

Is het wel te doen? "We zijn met heel veel man. Als we met het hele koor staan dan kan het niet, dus er zullen dan secties van het koor moeten optreden. Ook bij repetities is dit belangrijk. Zigzag staan kan wel, want dat doen we dan ook met optredens. "Afgelopen weken en maanden is het heel rustig geweest en hebben we bijna niks kunnen doen", aldus Ghislain.

'Je wordt ontzettend creatief in deze tijd'

In de tussentijd konden ze wel nummers schrijven, maar het opnemen gaat dan wel weer een uitdaging geworden. Gelukkig is het niet onmogelijk. "Je hoeft niet per se bij elkaar te komen. Je wordt ontzettend creatief in deze tijd", vertelt Ghislain. Onlangs hebben ze voor het eerst samen in een park gezongen. "Dat was heel fijn. We hebben ruime afstand van elkaar kunnen houden. We konden samen zingen en elkaars vibe voelen."

Waarom is het belangrijk om de vibe bij elkaar te voelen? En hoe heeft ze haar stem warm gehouden afgelopen maanden? Je hoort 't hieronder:

Video niet beschikbaar

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie