Programma

De leukste berichten van luisteraars: de lagen in Barts Classic Track en Eddie van Halen

  1. Nieuwschevron right
  2. De leukste berichten van luisteraars: de lagen in Barts Classic Track en Eddie van Halen

Dagelijks krijgen we de leukste appjes binnen via de NPO Radio 2 app. Het zijn er alleen zoveel dat we ze niet allemaal kunnen beantwoorden. Daarom lichten we er hier een paar uit!

We kregen bijvoorbeeld een mooie vraag van Marnix over Barts Classic Track. In de podcast ontleedt Bart de verschillende lagen in nummers en bespreekt hij, samen met de artiest, hoe het nummer is ontstaan. Maar hoe komt hij eigenlijk aan al die losse lagen?

Bart heeft natuurlijk aardig wat contacten in de muziekwereld en op die manier is het vaak mogelijk om dit soort bronmateriaal te achterhalen. Hopelijk is dat genoeg uitleg voor Marnix.

Van Halen in Paradiso

Helaas overleed op 6 oktober gitarist en rocklegende Eddie van Halen. Luisteraar Ronald heeft gelukkig nog mooie herinneringen aan de muzikant en zijn band.

Alle dank aan ondertitels

Teletekstpagina 888 viert dit jaar haar 40e jubileum! Daarom sprak Wouter met ondertitelaar Jurriaan Bos over zijn vak en deelde Eddy zijn ervaringen met ondertitels. Soms zijn Nederlandse films namelijk niet te verstaan.

Lastig hè, flirten?

Volgens onderzoekers moet flirten op de lijst met standaardgezichtsuitdrukkingen. Wouter vroeg daarom de luisteraars een foto van zichzelf te sturen waarop ze flirten. Bij Hans ging dat alleen niet helemaal volgens het boekje…

NPO Radio 2 app

Wil je ook iets kwijt? Heb je een tip voor ons? Wil je een nummer aanvragen om je door de dag heen te slepen? Laat het ons dan weten via onze NPO Radio 2 app, te downloaden voor Android of voor iOS.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie