Programma

Bryan gaat lunchen met Willem-Alexander: 'Gewoon lekker kletsen met de koning'

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Bryan gaat lunchen met Willem-Alexander: 'Gewoon lekker kletsen met de koning'

Voor 100 mensen in Nederland is het vandaag een spannende dag. Zij zijn namelijk uitgenodigd om samen met koning Willem-Alexander te lunchen in de Oranjezaal op paleis Huis ten Bosch. En een van die gelukkigen is de 30-jarige Bryan Vreijsen uit Tilburg.

De koning organiseert de bijeenkomst vanwege zijn 10-jarig koningschap. Zijn 100 gasten zijn mensen die in de ogen van anderen in het zonnetje gezet mogen worden vanwege hun bijzondere verdiensten.

Eenzame jongeren

In 2019 plaatst Bryan een oproep op Twitter, omdat hij zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een maatje. Hij ontvangt een hoop reacties en verzamelt een groep leuke vrienden om zich heen.

En als het beter gaat, vindt hij het een goed moment iets terug te doen. "Ik zag wel dat eenzaamheid onder jongeren gewoon een heel groot probleem is", vertelt hij. Daarom richt hij datzelfde jaar nog Brabant Maatjes op, met als doel: sociale contacten voor de lange termijn. "We hebben een website en een Facebookgroep. Inmiddels zitten in de Facebookgroep ruim 1.300 mensen uit heel Noord-Brabant. En op de website hebben we uitverkochte activiteiten, avondjes bowlen, terrasjes pakken, allemaal leuke dingen om elkaar te ontmoeten."

Zijn nieuwgevonden vrienden zien in februari op Twitter onderstaande oproep van de koning voor lunch en vinden het hoog tijd om Bryan in het zonnetje te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slapeloze nacht

Eind maart krijgt Bryan van de Rijksvoorlichtingsdienst te horen dat hij is uitgekozen om vandaag aan te schuiven voor een royale lunch. Voor Bryan is de uitnodiging een grote verrassing. "In februari ging die video op sociale media rond en toen wist ik wel dat mensen me daarvoor opgegeven hadden. Maar ik wist ook niet dat ik door zoveel mensen werd opgegeven dat ik ook echt daadwerkelijk uitgenodigd zou worden."

Nog een paar uur en dan is het zover. Bryan heeft amper kunnen slapen vannacht vanwege de spanning. "Ik was ook om 06.00 uur al wakker." Maar inmiddels is hij er helemaal klaar voor. "Ik heb gewoon wat luxere kleding aan, nog net geen pak, maar gewoon lekker op chic." Hij kijkt uit naar een onvergetelijke maaltijd. "Gewoon lekker kletsen met de koning en met de andere gasten."

Bryan Vreijsen is één van de 100 mensen die straks luncht met koning Willem-Alexander

Jan-Willem Start Op

Iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur hoor je op NPO Radio 2 Jan-Willem Start Op.

Ster advertentie
Ster advertentie