Programma
AVROTROS

Hanneke Hendrix jaagt luisteraars de stuipen op het lijf met podcast De Brandstapel

  1. Nieuwschevron right
  2. Hanneke Hendrix jaagt luisteraars de stuipen op het lijf met podcast De Brandstapel

In de nieuwe NPO Radio 2-podcast De Brandstapel is te horen hoe Leila geconfronteerd wordt met de gruwelen van haar geboortedorp Laekenberg. Maker Hanneke Hendrix vertelt bij Annemiekes A-Lunch over de serie: "Het is echt een horrorthriller, hij is superspannend."

De eerste afleveringen van De Brandstapel verschenen vorige week. In de fictieve reeks vertelt Hendrix het verhaal van Leila, die terugkeert naar haar geboortedorp Laekenberg, waar een mislukte oogst heeft gezorgd voor een uitbarsting van populisme, misogynie en massahysterie.

8D-audio

Annemieke Schollaardt, die zelf ook te horen is in De Brandstapel, spreekt de podcastmaker. "Hij is superspannend geworden", vertelt Hendrix, die eerder podcasts als Moorden in het Noorden en Wraak maakte, over de reeks. "We hebben het zo vormgegeven dat het lijkt alsof je er middenin zit."

Dat gevoel wordt nog eens versterkt door de 8D-audio waarin De Brandstapel is vormgegeven. "Het is een speciale techniek", legt Hendrix uit. "8D is echt 360 graden om je hoofd heen. Dus we kunnen bijvoorbeeld bepalen dat het klinkt alsof er linksvoor in de kamer iets gebeurt." Die techniek hield zelfs de podcastmakers voor de gek: "Tijdens het monteren draaiden we ons soms om, omdat we dachten dat er iemand binnenkwam."

Bekende stemmen

Voor NPO Radio 2-luisteraars zal De Brandstapel een feest der herkenning zijn: naast Annemieke Schollaardt zijn ook Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte te horen in de serie. Daarnaast wist Hendrix nog meer bekende stemmen te verzamelen om het verhaal tot leven te wekken, zoals acteurs als Carine Crutzen, Marcel Musters en Nasrdin Dchar.

"De meeste acteurs vinden het heel leuk om een fictieve podcast te maken", legt Hendrix uit. "Het is sowieso altijd gezellig, want er is heel weinig stress. De meeste acteurs zijn daar wel voor te porren."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Beluister de podcast

Ben je benieuwd naar De Brandstapel? De eerste drie afleveringen van de podcast staan nu online. Beluister ze hieronder of check De Brandstapel in je favoriete podcast-app!

#1 - De Brandstapel - De Brandstapel

#2 - Het gaat altijd over de moeder - De Brandstapel

#3 - De onbevlekte ontvangenis - De Brandstapel

LET OP: Voor de ultieme luisterervaring raden we je aan deze podcast te beluisteren met een koptelefoon op!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie