Programma

Blinde Marjolein: 'Dankzij jullie audiodescriptie tijdens The Passion kan ik het beter zien dan ooit'

  1. Nieuwschevron right
  2. Blinde Marjolein: 'Dankzij jullie audiodescriptie tijdens The Passion kan ik het beter zien dan ooit'

Marjolein van den Broek is ambassadeur van Stichting Bartiméus, die zich inzet voor Nederlanders die slechtziend en blind zijn. In Wout2Day legt ze uit waarom audiodescriptie zo belangrijk is.

Vanaf haar geboorte is Marjolein slechtziend en sinds zes jaar volledig blind. De audiodescriptie tijdens The Passion is volgens haar voor mensen met een visuele beperking heel nuttig. “Toen ik nog slechtziend was, kroop ik zowat in de tv om het mee te krijgen, maar dankzij jullie audiodescriptie kan ik het beter zien dan ooit.”

Verbindend

Omdat er bij een evenement als The Passion het nodige te zien is, helpt een audiodescriptie bij het volgen van het verhaal. “Het is heel erg belangrijk, omdat ik en andere mensen die blind en slechtziend zijn The Passion dan mee kunnen beleven.” Volgens Marjolein hoef je niks aan je ogen te hebben om van die audiodescriptie te kunnen genieten. “Ik vind het heel erg verbindend werken dat iedereen de audiodescriptie kan horen.”

Video niet beschikbaar

The Passion op NPO Radio 2

Vanaf 18.00 uur praat Wouter van der Goes met de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen tien edities. Om 20:30 uur is de audiodescriptie live te volgen op NPO Radio 2.

The Passion 2021 wordt, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds, uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur op NPO 1.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie