Programma

Laurien ontwikkelde workshop rondom de dood: 'You Only Die Once'

  1. Nieuwschevron right
  2. Laurien ontwikkelde workshop rondom de dood: 'You Only Die Once'

De dood is een onderwerp dat veel mensen liever vermijden. Het is een angst van velen, en precies op die angst speelt Laurien Schrooten in tijdens haar workshop You Only Die Once.

In de workshop worden mensen aan het denken gezet over hun ultieme uitvaart; je gaat tenslotte maar een keer dood. Dat is in ieder geval de boodschap die Laurien wil overbrengen met #YODO (You Only Die Once). Wouter en Frank bellen met Laurien in Jan-Willem Start Op. Want hoe ziet zo'n workshop er precies uit? En is er een beetje animo voor?

Je eigen uitvaart ontwerpen

Van je eigen kistje knutselen tot het opvoeren van een toneelstukje over je eigen uitvaart. Het komt allemaal voorbij tijdens de workshop. "Je gaat in drie verschillende rondes je eigen uitvaart ontwerpen", legt Laurien uit. Op deze manier wil ze mensen aan het denken zetten over hun eigen uitvaart en laten inzien dat het helemaal niet zo eng is. "Ik probeer een groot tegengeluid te geven naar de manier waarop mensen nu voornamelijk met de dood omgaan; heel krampachtig."

Aan de keukentafel

Volgens Laurien melden veel mensen zich aan, van jong tot oud. Wanneer is het geslaagd? "Ik wil graag dat de mensen het gesprek thuis verder voortzetten. Dat er iets aangewakkerd wordt en dat mensen er het belang van gaan inzien. Als het aan de keukentafel verder wordt besproken, dat is het ultieme doel."

Luister hieronder naar het hele gesprek:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie