Programma

Nick Schilder over cafébrand: 'Ik lag bijna een maand in het ziekenhuis'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nick Schilder over cafébrand: 'Ik lag bijna een maand in het ziekenhuis'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met Nick Schilder over de essentie van vriendenschappen, zijn Volendamse mentaliteit en de cafébrand van Volendam in 2001.

Van outsider in de brugklas tot een van de bekendste artiesten in Nederland. Nick ruilde op zijn dertiende het schaakbord in voor een gitaar, maar had waarschijnlijk nooit verwacht zoveel succes te boeken. Waar kwam de droom vandaan om gitaar te spelen en te zingen? Volgens Nick bij Jan Dulles van de 3JS: "Ik zong nog niet in het openbaar en toen ik hem zag zingen, dacht ik 'Wauw. Dít is het'. Ik moet het gewoon zelf kunnen. Niet altijd afhankelijk zijn van een band." Toch koos hij ervoor om samen met Simon Keizer een duo te starten en dat bleek een goede keus. In 2006 braken ze door met 'De Soldaat' en 'Steeds Weer'.

Cafebrand bijna 20 jaar terug

Zo’n vijf jaar daarvoor, in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001, gebeurde er echter iets verschrikkelijks in Volendam. Er ontstond een grote brand in lokale kroeg ’t Hemeltje. Veertien bezoekers kwamen om het leven. Ook Nick & Simon waren aanwezig die avond. "Ik zat er met tien vrienden in en ben er niet ongeschonden uitgekomen." Nick vertelt hoe hij een bijna een maand in het ziekenhuis lag door zijn verwondingen en over hoe hij die avond heeft ervaren. Luister de volledig aflevering hieronder.

#14 - 30 MINUTEN RAUW met Nick Schilder (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie