Programma

Tom Waes over nieuw seizoen Undercover: ‘Werd meteen enthousiast’

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Waes over nieuw seizoen Undercover: ‘Werd meteen enthousiast’

Afgelopen zondag verscheen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover. Wout sprak erover met Tom Waes, die een geheim agent speelt in de serie.

In Undercover infiltreert geheim agent Bob Lemmens (Tom Waes) in het drugskartel van Ferry Bouman (Frank Lammers). In de Netflix-serie wordt duidelijk hoe ingewikkeld het beroep van een infiltrant eigenlijk is.

Lef

Dat beseft Tom Waes zich ook. Om zich zo goed mogelijk in zijn rol in te leven spreekt de Vlaamse acteur een aantal keer af met een echte undercover-agent. "Ik verwachtte een soort superheld", vertelt Waes. "Dat was hij helemaal niet, het was een hele gewone man. Hij moet heel veel lef gehad hebben. Als een echte Ferry Bouman erachter komt dat je undercover bent, dan komt het niet goed."

Rechtszaak

Seizoen twee van Undercover eindigde niet heel lekker voor Bob Lemmens, het personage dat Waes speelt in de serie. "Er hangt een gigantische rechtszaak boven zijn hoofd, dat kost hem heel veel geld", zegt de acteur tegen Wout. In het nieuwe seizoen vindt hij weer wat geluk. "Hij heeft een vrouw die in verwachting is van een kind. Alles gaat goed, behalve financieel. Hij besluit toch weer undercover te gaan."

Band met Frank Lammers

Afgelopen seizoen was Ferry, de bad guy, maar erg weinig in beeld. Tom Waes belooft dat daar in het derde deel van Undercover verandering in komt. Iets waar hij zelf ook wel blij mee is. "Op het scherm haten en wantrouwen we elkaar, maar in het echte leven komen Frank en ik zo goed overeen."

Wout2Day

Je hoort Wout2Day maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie