Programma

Legendarisch live: Dire Straits

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Dire Straits

De Dire Straits-fan krijgt op 15 september 1988 slecht nieuws. Frontman Mark Knopfler kondigt die dag de eerste break-up van de band aan. Een paar jaar eerder wordt het legendarische Alchemy Live opgenomen.

Alchemy: Dire Straits Live

Het is concertzaal Hammersmith Odeon in Londen die op 22 en 23 juli 1983 het decor vormt voor de laatste twee concerten van de Love Over Gold Tour van Dire Straits. De concertreeks heeft de band ruim acht maanden lang naar alle uithoeken van de wereld gebracht. In Engeland zijn de heren weer thuis en wordt de basis gelegd voor het volgende succes in hun rijke oeuvre. De concertregistratie wordt in maart 1984 namelijk uitgebracht als live-album onder de naam Alchemy: Dire Straits Live. De plaat scoort goed en dat komt mede door de tien minuten durende uitvoering van hit 'Sultans Of Swing'.

Check 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

De tracks van Dire Straits hielden tijdens de laatste editie van de Top 2000 twaalf plaatsen bezet. De band stond maar liefst twee keer in de top vijftig met 'Brothers In Arms' (17) en 'Sultans Of Swing' (26).

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie