Programma

Danny Vera over zijn vernieuwde single 'Pressure Makes Diamonds'

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera over zijn vernieuwde single 'Pressure Makes Diamonds'

Danny Vera heeft een nieuwe single en daarom hoog tijd voor Wouter om hem een keer op te bellen!

Onlangs heeft Danny de single 'Pressure Makes Diamonds' uitgebracht. Een plaat die al op zijn gelijknamige album stond, maar nu opnieuw is opgenomen. Wouter moet alleen iets bij de zanger bekennen: "Ik hoor het verschil niet."

Geen drastische verandering

"Het was ook geen drastische verandering", vertelt Vera lachend. "We zouden AFAS Live doen in april en in januari had ik het plan om 'Pressure Makes Diamonds' op zo'n vinyl singletje uit. Vind ik leuk om te doen, maar toen dacht ik: 'Ik pak het van de plaat'." Toch besluit de muzikant dit niet te doen. "We zitten ook in de AFAS Live met achtergrondzangeressen en strijkers en dat wil ik er ook op hebben", vertelt Danny. "Ik wist ook niet echt dat het een single was. Het is mij een beetje ontgaan."

Optreden Scheepvaartmuseum

Wouter en Danny hebben het niet alleen over de nieuwe single, maar ook over een ander mooi project. Grote Nederlandse artiesten, waaronder Danny Vera en Kensington, geven in juni livestreamconcerten vanuit Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Op 19 juni is Danny Vera aan de beurt. "Ik heb er heel veel zin in", vertelt Danny. "Ik ben niet heel erg van de digitale wereld en ik vind het allemaal moeilijk. Er zit geen publiek bij, dus dat gaat wel moeilijk worden. Aan de andere kant vind ik het heel leuk om iedereen weer van mijn band te zien."

WOUT2DAY

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie