Programma

Dotan: 'Ik ben blij dat ik op mijn bek ben gegaan'

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan: 'Ik ben blij dat ik op mijn bek ben gegaan'

Dotan komt dit jaar met een nieuw album en start 20 februari aan zijn nieuwe tour. Gijs heeft hem te gast bij Gijs 2.0.

De eerste show op de planning is in de Effenaar in Eindhoven en Dotan heeft het touren ontzettend gemist. “Ik heb sporadisch in Amsterdam gespeeld, maar helemaal niet meer door het land. Dat heb ik zo gemist.” Tijdens zijn tour zoekt hij het ook buiten de grenzen op met shows in Canada en de Verenigde Staten.

'Ik kan het woord trol niet meer horen'

"Ik denk soms 'wow, gaat het daar nog steeds over?'". Dotan focust zich nu vooral op positieve dingen en muziek maken. "Het is natuurlijk al twee jaar geleden uitgekomen, maar het speelde zich daarvoor al af. Het was zo’n explosie, dus mensen herkennen me daarvan. Het gaat nu weer om de muziek."

Toch is Dotan blij dat het is gebeurd. "Ik ben zó op mijn bek gegaan. Op dat moment ben ik alles kwijtgeraakt qua werk, waardoor ik naar mezelf moest gaan kijken. Ik voel me nu veel vrijer en werk met mensen die me accepteren om hoe ik ben." Dat gevoel heeft Dotan echter niet altijd gehad. "Op dat moment wilde ik echt wel een gat voor mezelf graven", zegt hij lachend.

Benieuwd waarom Dotan door zijn platenlabel werd afgeraden over zijn geaardheid te praten? Bekijk hieronder het hele interview terug.

'Bleeding'

De comeback die Dotan vorig jaar maakte met de singles 'Numb' en 'Letting Go' wordt dit jaar in dezelfde lijn doorgezet. 'Bleeding' is de eerste single voor 2020 en is opnieuw een persoonlijke plaat geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio

Ster advertentie
Ster advertentie