Programma

Matijn Nijhuis fleurt thuiswerkplek op met oude dj-foto's

  1. Nieuwschevron right
  2. Matijn Nijhuis fleurt thuiswerkplek op met oude dj-foto's

Onze nieuwslezer Matijn Nijhuis werkte de afgelopen maanden vanuit huis vanwege zijn kwetsbare gezondheid. Hij verstopte oude foto's van Radio 2-gezichten in zijn 'decor' om zich toch een beetje in de studio te wanen.

En zo kreeg de livestream op de site en in de NPO Radio 2 app de afgelopen weken een extra leuk tintje. Want kan jij je Gijs Staverman nog herinneren met een paardenstaart? Herken je Jeroen Kijk in de Vegte zonder baard? En hoe zag Matijn er zelf eigenlijk uit toen hij als jonge nieuwslezer nog vers van de pers kwam? We hebben wat behang uit de oude doos voor je op een rijtje gezet.

Hier zien we Gijs Staverman, met paardenstaart, op een persfoto uit 1995. Toen hij de Mega Top 50 presenteerde, op Radio 3 en Nederland 2.

Dit is de allereerste persfoto van Rob Stenders, 20 jaar oud. Hij maakte toen, in 1985, zijn debuut op de landelijke radio met het VARA-programma Muziek in de Nacht. De foto’s werden twee jaar later ook nog gebruikt na zijn overstap naar Veronica. Rob houdt niet van foto-shoots.

Dit is Ruud de Wild, in 1998. Toen 28 jaar, dj bij Radio 538 en vj bij TMF. Kort daarna vertrok hij naar BNN op 3FM, waar hij begon met ruuddewild.nl.

Dat deed Ruud samen met de 26-jarige Jeroen Kijk in de Vegte, die van Hitradio Veronica kwam.

Wat ons betreft is Stefan Stasse altijd jong gebleven, maar zo zag hij eruit in 1995. Hij was toen eindredacteur van radioprogramma’s als Adres Onbekend en Goudmijn. De foto is gemaakt voor het tv-programma Ik Hou Van Jou, dat hij toen mede-presenteerde.

Dit is de eerste persfoto van Annemieke Schollaardt, van 14 jaar geleden. Ze presenteerde toen bij Uruzgan FM, een station voor Nederlandse militairen in Afghanistan.

Dit is Wouter van der Goes, in 1997. Hij was toen dj bij Radio 538. Het shirt komt uit Disneyland en was eigenlijk niet van hem. Meer wil hij er niet over kwijt.

Cielke Sijben is niet veel veranderd sinds ze acht was. Maar dat is in haar geval dan ook relatief kort geleden.

En Frank van 't Hof is nog twee jaar jonger! Deze foto is van het begin van zijn radio-carrière, na zijn deelname aan het tv-programma Hey DJ!, waarin nieuw radiotalent werd gezocht.

Dit is Carmen Verheul met lang haar en typische jaren 80-oorbellen, op haar vijftiende verjaardag. Ze werd toen met een oldtimer naar de bioscoop gebracht. Carmen werkte destijds al twee jaar bij de lokale radio in Weesp.

Dit is Jan-Willem Roodbeen, in 2010. Net overgestapt naar de AVRO, voor een nieuw avontuur op Radio 2: het programma Roodshow. Nu ziet hij er nog net zo fris en fruitig uit. En dat zelfs in de vroege ochtend!

En dit is Caroline Brouwer, zo’n 25 jaar geleden. Toen had ze nooit kunnen bedenken dat ze het ooit zo lang zou volhouden met Rob Stenders.

Dit is Matijn zelf, in 1988. Hij was toen 14 jaar jong en presenteerde al stiekem radioprogramma’s voor de buren op de FM, via een babyfoon. Pas drie jaar later durfde hij zich aan te melden bij de lokale omroep van Almelo. Toen niet wetende dat hij ooit de enige echte huisvlogger van NPO Radio 2 zou worden.

De kat van Matijn was na drie weken trouwens wel klaar met al die foto's op haar chillplek, bewijst het filmpje hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie