Programma

Zomerhit 'Despacito' evenaart hitlijstrecord Ed Sheeran

  1. Nieuwschevron right
  2. Zomerhit 'Despacito' evenaart hitlijstrecord Ed Sheeran

Het nummer 'Despacito' staat voor de zestiende week op nummer 1 in de Mega Top 50 en evenaart daarmee het record dat onlangs nog gevestigd werd door Ed Sheeran.

Grootste zomerhit ooit

De Puerto Ricaanse zangers Luis Fonsi en Daddy Yankee scoren niet alleen dé zomerhit van 2017, maar ook de grootste zomerhit ooit met 'Despacito'. Zaterdag 19 augustus staat de Spaanstalige kraker alweer zestien weken op nummer 1 in de Mega Top 50 en dat is even lang als 'Shape Of You' van recordhouder Ed Sheeran. De Britse zanger verbrak eerder dit jaar het record dat al zeventien jaar lang op naam stond van Jody Bernal. Zijn zomerhit 'Que Si, Que No' houdt het in het jaar 2000 vijftien weken vol bovenaan de hitlijsten.

Meest gestreamd

Eerder deze zomer verpletterde 'Despacito' nog een ander record, namelijk die van het meest gestreamde nummer aller tijden, met ruim 4,6 miljard afspeelbeurten. Het liedje staat in meer dan veertig landen op de eerste plek, waaronder in Rusland, Australië, Maleisië, Israël, Filippijnen en vrijwel alle landen in Europa en Midden- en Zuid-Amerika. In de VS is 'Despacito' de eerste Spaanstalige nummer 1-hit sinds 'Macarena' van Los Del Rio uit 1996. Luis Fonsi en Daddy Yankee schreven het liedje samen met zangeres Erika Ender uit Panama en is pas de derde nummer 1-hit dit jaar in de Mega Top 50.

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Latijns-Amerikaanse connectie

Het is opvallend dat vooral liedjes van Latijns-Amerikaanse afkomst het goed doen in de Nederlandse hitlijsten. Naast deze Puerto Ricaanse productie noemden we al de Colombiaans-Nederlandse zanger Jody Bernal, wiens hit 'Que Si, Que No' een cover is van 'Nunca Te Decides' van het Argentijnse trio El Simbolo. 'Balada' van de Braziliaanse Gusttavo Lima staat in 2013 veertien weken op nummer 1. 'Somebody That I Used To Know' van Gotye en Kimbra is gebaseerd op 'Seville' van de Braziliaanse gitarist Luiz Bonfa en staat dertien weken op 1.

De Mega Top 50 wordt elke zaterdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie