Programma

Simply Reds Mick knuffelt zichzelf

  1. Nieuwschevron right
  2. Simply Reds Mick knuffelt zichzelf

Mick Hucknalls autoknuffel is het hoogtepunt van een show die desondanks verre van slecht is.

De artiest:

Simply Red

Het tijdstip:

Zondag 10 juli, 22.00 - 23.15 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

Een vrachtwagenlading aan hits sinds halverwege de jaren 80 tot aan het begin van deze eeuw. Je kent ze allemaal: 'Holding Back The Years', 'Stars', 'Fairground', 'Sunrise', 'Money's Too Tight (Too Mention)', 'The Right Thing', 'If You Don't Know Me By Now' en nog zoveel meer. De band rondom zanger Mick Hucknall ging heel even uit elkaar, maar is inmiddels weer op tournee met alle vertrouwde hits.

De sfeer is:

Lichtelijk moe doch voldaan. Simply Red is dé grote afsluiter van de derde en laatste dag North Sea Jazz. De bezoekers van het festival hebben de afgelopen drie dagen veel goede muziek kunnen zien en Simply Red is voor velen de kers op de taart. Zo feestelijk als bij Earth, Wind & Fire wordt het bijna nergens, maar de eighties-, nineties- en zeroeshits van Simply Red gaan erin als koek.

Het beste moment:

Mick Hucknall die zichzelf een knuffel geeft tijdens de powerballad 'Stars' ("Aaaaai-haaaai-haaaai gotta faaaaall frooooom the staaaaars"). Het is een tikkeltje over-de-top. Nergens bespeuren we een knipoog of zelfspot. Hucknall lijkt het echt te menen. Hij slaat zijn armen om zichzelf heen en hij doet het zo bevlogen dat het weer aandoenlijk wordt. Wat een schatje is het toch ook.

Het citaat:

Quote

I am high-tech Hucknall as you know.

Mick Hucknall, tijdens maken van een panoramafoto met zijn iPhone

Hét nummer:

'Fairground', een dikke hit uit 1995. Hoe fijn de liedjes van Simply Red ook kunnen zijn ('Holding Back The Years', 'Something Got Me Started', 'The Right Thing), de funky softpopnummers en popballads nodigen na drie dagen hartverscheurende soul en dansbare disco zelden uit om compleet uit je dak te gaan. Toch wordt er een paar keer flink gedanst, met name op 'Fairground'. De stuwende, van Sergio Mendez geleende latinpercussie en het uiterst meezingbare refrein ("I love the thought of coming home to you, even if I know I can't make it") zorgen ervoor dat de voetjes massaal van de vloer gaan.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

De jubileum-slash-reünietournee van Simply Red wordt nog een jaartje langer doorgetrokken. Als je hoort hoeveel lekkere hits de Britse band achter zijn naam heeft staan, dan is dat geheel gerechtvaardigd. Omdat dit festival een diepgewortelde traditie heeft in de soul en jazz had Hucknall wel iets dieper in het oeuvre van zijn band mogen graven (zo hadden het jazzy 'Jericho' of Hucknalls Bobby Bland-covers niet misstaan), maar deze Greatest Hits-show volstaat ook ruimschoots.

Ster advertentie
Ster advertentie