Programma

Iran zet zangeres Joss Stone land uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Iran zet zangeres Joss Stone land uit

Joss Stone is door Iran het land uitgezet. De autoriteiten vreesden voor een illegaal optreden van de zangeres.

In Iran is het voor een vrouw verboden om een openbaar optreden te geven en de autoriteiten hadden sterke vermoedens dat Joss Stone zich niet aan deze wet zou houden. De zangeres is aan een wereldwijde tour bezig, maar beweert zelf dat er tijdens haar bezoek aan Iran geen optreden op de agenda stond. Toch werd ze door het land op de zwarte lijst geplaatst en vervolgens tegengehouden bij de douane. Op Instagram reageert de 32-jarige zangeres op het voorval: "We waren ervan op de hoogte dat ik geen optreden zou mogen geven", schrijft Stone. "Ik had ook geen zin om in de gevangenis te belanden, me met de politiek te bemoeien of mensen in gevaar te brengen", gaat de zangeres verder.

Eén nacht vastgehouden

Stone en haar team werden een nacht lang vastgehouden door de lokale autoriteiten, maar zijn naar eigen zeggen uiterst rechtvaardig behandeld: "Het waren zeer vriendelijke mensen die zich rot voelden dat ze niets anders konden dan de wet volgen," aldus Stone. De zangeres kreeg zelfs meerdere malen excuses aangeboden door de douanebeambten: "Ze bleven maar sorry zeggen, terwijl wij onze excuses hadden moeten aanbieden omdat onze papieren niet in orde waren."

Of Joss Stone nog wél welkom is in de NPO Radio 2 Soul & Jazz lijst van dit jaar? Dat bepaal jij! Breng nu hier je stem uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stone in Noord-Korea

In september vorig jaar lukte het Joss Stone met behulp van een touroperator om op te treden in een bar in Noord-Korea. Op haar website gaf ze destijds aan dat het optreden deel uitmaakte van haar poging om op te treden in alle landen in de wereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie