Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Maar welke herinneringen heeft hij aan de vroegere zomerhits?

Gijs 2.0

Ook wanneer je deze zomer tussen de middag aan de lunch zit, word je vergezeld door Gijs Staverman. In zijn middagshow Gijs 2.0 neemt hij de actualiteiten met je door en je hoort de heetste zomerplaten in het item Zomerhitten. Maar welke 'zomerhitten' kent Gijs nog van vroeger?

Bananarama: 'Cruel Summer'

Gijs heeft niet zo'n goede herinnering aan dit zomerhitje van Bananarama uit 1983. "Ooit heeft een vriendin het midden in de zomer met mij uitgemaakt, terwijl dit nummer op de radio was", weet hij nog. "Het was heel warm en iedereen was blij, behalve ik. Ik voelde heel erg dat het nummer stond voor het onrecht wat mij toen werd aangedaan."

Gary Low: 'La Colegiala'

Een jaar na die wrede zomer werd Gijs blij verrast door dit liedje van onehitwonder Gary Low. "Een vriend van mij heeft twee maanden gewerkt in Italië en kwam terug met de 12" (maxi-single op vinyl) van dit nummer. Het werd grijs gedraaid daar en iets minder in Nederland." In 1990 is 'La Colegiala' opnieuw een hit, als de laatste van achttien hitnoteringen van Sandra Reemer.

Don Mercedes: 'Rocky'

"Dit is een nummer wat mij terugbrengt naar de zomers van de jaren 70", zegt Gijs over deze door Peter Koelewijn geproduceerde single. "Die waren in mijn gedachte altijd warmer dan tegenwoordig en duurde ook veel langer. Ik zat op de lagere school en dit hoorde ik op de radio in de bus met schoolreisje. Mijn moeder maakte broodjes met koude uitsmijter voor onderweg."

Mark Ronson featuring Keyone Starr: 'I Can’t Lose'

De presentator van Gijs 2.0 heeft veel bewondering voor topproducer Mark Ronson en vindt Ronsons nieuwe single heel erg goed. "Deze man is samen met Bruno Mars misschien wel de coolste man van dit moment", aldus de dj, doelend op hun gezamelijke hit 'Uptown Funk'. "Wat vroeger Quincy Jones was, is Mark Ronson nu! Heerlijke zomerplaat."

Michael Kiwanuka: 'Home Again'

"Hier ben ik fan van sinds ik hem heb gezien samen met Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest in Carré, in Amsterdam", vertelt Gijs over de Brits-Oegandese singer-songwriter. "Hij was zo lief bescheiden, heel aandoenlijk. Dit nummer is én zomer én thuiskomen in alle facetten. Het kan zelfs een beetje motregenen."

Gijs 2.0
Maandag-vrijdag: 12:00 - 14:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie