Programma

Zo beat je de novemberblues

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo beat je de novemberblues

Gerard omschrijft de maand november als nutteloos en voelt het begin van de novemberblues. Gelukkig heeft psychiater Bram Dekker een makkelijke tip voor hem!

November afschaffen

"Ik heb een graftakkenhekel aan januari en november", biecht Gerard op aan psychiater Bram Bakker. "November is nog wel erger dan januari", vindt Bakker. "Dat zit in twee dingen. De eerste is de neurobiologie. We houden nu eenmaal van zon en daglicht en dat hebben we nu niet. Als tweede is er de psychologie. November is gewoon een nietszeggende maand, want de zomer is voorbij en de feestdagen nog te ver weg. Van mij mogen we het schrappen!"

Zonnige zuiden

"We doen het helemaal verkeerd", zegt Dekker. "Het is nog heerlijk weer in Zuid-Europa! De zon schijnt en het zeewater is op de hoogste temperatuur. Plan je vakantiedagen zodat je in november lekker naar de zon toe kan." Mocht je daar de financiële middelen niet voor hebben dan heeft Dekker nog één simpele tip. "We krijgen in deze tijd gewoon te weinig daglicht. Zorg dat je als het licht is naar buiten gaat!"

Luister hieronder het hele gesprek:

Hoe komt het dat november zo ver-schrik-ke-lijk is? De psych legt uit!

Ekdom in de Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag van 06.00 tot 09.00

Foto omslag:

Ster advertentie
Ster advertentie