Programma

Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

Stevie Wonder is jarig! 45 jaar geleden had de zanger wel andere dingen te vieren dankzij de geboorte van zijn dochter Aisha. Inspiratie genoeg voor een prachtig nummer!

Het nummer 'Isn't She Lovely' is geschreven voor zijn dochter Aisha Morris. Wonder (achternaam Morris) schrijft het nummer om haar geboorte te vieren. Aan het einde van het nummer is Aisha ook even te horen wanneer je Stevie hoort zeggen: 'Kom op, Aisha. Ga uit het water schatje'. Vervolgens zijn er spatgeluiden te horen in het water. Opgenomen tijdens een gedenkwaardig moment tussen vader en dochter. Ook de moeder van Aisha, Yolanda Simmons, krijgt een rol in het nummer, wanneer Stevie haar in het nummer bedankt: ''Londi het had niet gekund zonder jou." Aan het begin van het nummer is ook een baby te horen, maar dit gaat niet om Aisha.

Niet inkorten

Wonder speelt alle instrumenten op het nummer, behalve enkele fragmenten op keyboard. Deze fragmenten worden opgenomen door Greg Phillinganes. Wonder improviseert het mondharmonicadeel en vindt het zo goed klinken dat hij het besluit te gebruiken. Het nummer is 6:34 minuten lang met een lange fade-out waarin Wonder interactie heeft met zijn dochter. Wonder, die de controle had over dergelijke zaken dankzij een uitgebreid contract dat hij tekende bij Motown, wilde het nummer niet op single uit brengen. Het nummer zou dan namelijk ingekort moeten worden. Toch blijven fans en zijn label Tamra aandringen en in 1976 verschijnt er dan toch een promotiesingle van 3:12 minuten. Het nummer wordt niet uitgebracht als commerciële single en staat daarom niet op de grote hitlijsten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Door radio-airplay bereikt het nummer echter toch plek 23 op de Billboard Adult Contemporary chart.

'Isn't She Lovely' staat op Wonders toonaangevende album Songs In The Keys Of Life uit 1976. Een groot deel van het album is opgenomen in The Hit Factory, een legendarische opnamestudio in New York City waar ook John Lennon, Bruce Springsteen en Paul Simon materiaal hebben opgenomen.

Luister hieronder naar 'Isn't She Lovely':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2015 zingt Aisha 'Isn't She Lovely' samen met Ne-Yo als verrassing voor haar vader:


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie