Programma
BNNVARA

Gemengde reacties van fans op nieuw U2-album Songs Of Surrender

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gemengde reacties van fans op nieuw U2-album Songs Of Surrender

U2 brengt vandaag het nieuwe album Songs Of Surrender uit. Het is het eerste album van de band in vijf jaar tijd, maar toch zullen veel van de nummers je al bekend voorkomen. De plaat bestaat namelijk uit veertig nieuwe uitvoeringen van bestaande U2-nummers. Maar niet alle fans zijn enthousiast over die nieuwe versies.

One, With or Without You, Beautiful Day en Where The Streets Have No Name. Het zijn maar een paar van de U2-hits die op het album een akoestische aankleding krijgen. Zanger Bono bracht vorig jaar oktober zijn autobiografie Surrender uit, waar hij aan de hand van veertig liedjes door zijn leven loopt. Dit album vormt de soundtrack van dat boek. Maar waarom klinken de liedjes dan opeens zo anders?

Afwerking

Bono-imitator en U2-fan Sam Kramer heeft daar een mogelijke verklaring voor. Kramer is frontman van de tributeband U2two, die begin dit jaar meedeed aan het SBS6-programma The Tribute: Battle Of The Bands. In Jan-Willem Start Op! gaf hij meer uitleg over het nieuwe album.

In het bijbehorende boek vertelde Bono al dat hij met veel oude U2-nummers niet tevreden is. De nummers klinken volgens de zanger 'niet af'. Dit album zou kunnen dienen om de nummers wel de gewenste afwerking te geven. Niet alleen de instrumentatie is aangepast, maar bij sommige liedjes zijn ook de teksten of de melodie veranderd.

Gemengde reacties

De fans reageren wisselend op deze vernieuwde versies. Volgens sommigen krijgen de nummers een emotionelere lading door de breekbare uitvoeringen. Sam is zelf minder enthousiast. Hij vindt Bono klinken alsof de zanger er eigenlijk geen zin meer in heeft. Gekscherend noemt hij het ook wel een album met "versies die ook in een verzorgingstehuis gedraaid kunnen worden."

Het volledige gesprek met Sam Kramer over Songs Of Surrender beluister je hieronder.

U2-fan Sam Kramer over nieuwe album Songs Of Surrender

Wil je zelf oordelen over de nieuwe versies? Je vindt Songs Of Surrender hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie