Programma

Frits Barend over huidige talkshows in 30 MINUTEN RAUW

  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Barend over huidige talkshows in 30 MINUTEN RAUW

In deze aflevering van de podcast 30 MINUTEN RAUW blikt Ruud met Frits Barend terug op de bedreigingen in de tijd van Barend & Van Dorp, maar praat ook met hem over de talkshows van nu en uit zijn frustraties over Ad van Liempt.

30 minuten met Frits

In 2006 stopte Barend & Van Dorp. Ondanks meerdere aanbiedingen werd er besloten om niet terug te keren, grotendeels vanwege aanhoudende bedreigingen. Ruud vraagt: 'Waarom was het in die tijd zo grimmig?'. "Ja, Ruud, ik weet het ook niet. Eén keer was het zelfs zo... Ik keek altijd om 8 uur, half 9 in de ochtendkranten of er iets nieuws was, maar dat was er niet. Ik ging dus weer slapen, en ik verslaap me dus tot half 11, 11 uur. Ik had een noodlijn met Henk en hij belt me op die noodlijn en zegt: 'Frits, ben je nog niet wakker? Je moet even naar buiten, er staat politiebewaking voor je deur. We zijn weer bedreigd'. En ja, dat kwam regelmatig voor", vertelt Frits.

Huidige talkshows

Ruud sprak niet alleen over de vervelende bedreigingen aan het adres van Frits Barend, maar ook over de huidige talkshows. Ruud: 'Wat zou Beau van jou kunnen leren?'. Frits reageert hierop: "Beau kan wel wat van mij leren ja. Ik weet niet hoe hij werkt, maar je moet weten: wij waren vanaf half 9 's ochtends tot half 9 de volgende dag met dat programma bezig. Ik vind Beau niet slecht overigens, ik vind dat hij het heel leuk doet, maar dan zie ik gasten waarvan ik dacht: 'Beau, dat had je niet mogen accepteren'."

Het onderwerp Twan Huy kwam ook aan bod. "Van Twan heeft het mij wel verbaasd dat hij mij nooit gebeld heeft", aldus Frits.

'Ad van Liempt is een oplichter'

Ook was Frits stellig over Ad van Liempt. De oud-hoofdredacteur van NOVA pronkt namelijk met andermans werk en is volgens Barend een oplichter. Zo maakte hij ooit gebruik van een verhaal over sport in de oorlog zonder enige vermelding naar Barend en Van Dorp. Frits zegt hierover: "Dit was het mooiste werk dat Henk en ik ooit hebben gemaakt, mooier dan al die talkshows. In 2012 zit ik nietsvermoedend bij een tentoonstelling, Voetbal in Westerbork. Ad van Liempt houdt daar een inleiding, en begint met een citaat uit Andere Tijden Sport. Ik denk verrek, met dit citaat zijn Henk van Dorp en ik onze bijlagen begonnen. En er volgen nog acht citaten, uit Andere Tijden Sport. Ik begin aan mezelf te twijfelen. Ik denk: 'Die citaten komen allemaal van Henk en mij uit Vrij Nederland'. We zitten één meter voor hem en hij heeft niet één keer gezegd, dit citaat komt uit Vrij Nederland!" Frits heeft dan ook stevige twijfels bij Van Liempts recente promotie.

Benieuwd naar Frits' hele verhaal? Beluister dan 30 MINUTEN RAUW hieronder:

Quote

Beau kan wel wat van mij leren, ja

Frits Barend

#4 - 30 MINUTEN RAUW met Frits Barend (S04) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie