Programma

Waar The Business van Tiësto daadwerkelijk over gaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar The Business van Tiësto daadwerkelijk over gaat

In Het Oor Wil Ook Wat van afgelopen zaterdag besprak Emmely samen met luisteraar Roland waar de tekst van het nummer The Business van Tiësto over gaat.

In september 2020 bracht Nederlandse diskjockey Tiësto het nummer The Business uit. Het werd een succesvol nummer 1 hit in meerdere Europese landen, maar waar gaat de tekst in dit nummer eigenlijk over?

Speculatie

Luisteraar Roland vroeg zich dit af en belde vrijdag naar Emmely in Het Oor Wil Ook Wat. Hij dacht dat het nummer over sekswerkers ging: "Prostituees in Engeland gebruiken de term 'let's get down to business' voor een bepaalde handeling." De 17-jarige dochter van Roland dacht echter iets anders: "Mijn dochter zegt dat het gewoon over een zakelijke kwestie gaat."

De echte betekenis

Omdat Emmely ook niet zeker wist waar het nummer over ging, heeft ze gebeld met het management van Tiësto. Zij onthullen dat Roland en zijn dochter er beide naast zitten. "Het nummer gaat over het beëindigen van een ongezonde relatie en over hoe moeilijk het is om die stap ook daadwerkelijk te nemen. Als je de clip bekijkt, wordt dit ook duidelijk." In de clip zie je een meisje dat een jongen weer opnieuw tot leven brengt. Deze jongen wordt gezien als een zombie die, zodra de muziek start, danst voor het meisje. Zodra de muziek eindigt en de zon opkomt, vervaagt de jongen.

Check het fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie