Programma

Zweden grote winnaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zweden grote winnaar!

Gisterenavond heeft Zweden met het liedje Euphoria van zangeres Loreen de 57e editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen.

26 landen

In Bakoe, Azerbeidzjan, namen 26 acts uit verschillende Europese landen het tegen elkaar op in de finale van het songfestival. De Nederlandse inbreng van Joan Franka werd donderdag in de halve finale al een halt toegeroepen. Het is voor het achtste jaar op rij dat Nederland niet aan de finale deelnam.

Podium

Na Zweden eindigde Rusland met ‘Party For Everybody’. Servië volgde met 'Nije ljubav stvar (Love Is Not An Object)'. Nederland eindigde uiteindelijk op de vijftiende plek.

Euphoria


Het winnende nummer van de Zweedse Loreen is geschreven door Thomas "G:son" Gustafsson. Deze grootleverancier in songfestivalliedjes schreef dit jaar zijn zesde en zevende nummer voor het songfestival. Niet alleen zat hij achter het liedje van Zweden maar hij zat ook achter ‘Quédate conmigo' van Spanje, dat tiende werd.

Miljoenenpubliek

In Nederland keken zaterdagavond ruim een miljoen mensen naar de finale van het songfestival. Sinds 2008 trok de finale van het Europese liedjesevenement niet zo weinig kijkers. Toch waren de stemlijnen in Nederland korte tijd overbelast, waardoor bellen en sms’en even niet mogelijk was.

Ster advertentie
Ster advertentie